Kažimír vidí v rokovaní s Gréckom zlepšenie, ale nie podstatné

NETKY.SK • 11 Máj 2015, 13:59 • 2 min
Kažimír vidí v rokovaní s Gréckom zlepšenie, ale nie podstatné

PRAHA - Partneri Atén z eurozóny zaznamenali v rokovaniach s Gréckom zlepšenie, netýka sa však podstaty toho, čo Grécko navrhuje ako riešenie svojej dlhovej krízy.

slovakia

left justify in out

Uviedol to slovenský minister financií Peter Kažimír na sociálnej sieti Twitter pred pondelkovým stretnutím ministrov financií eurozóny v Bruseli. Grécko chce ministrov presvedčiť, aby potvrdili, že v rozhovoroch Atén s medzinárodnými veriteľmi nastal pokrok, pričom sa nehľadá žiadny plán B.

 

"Stále je veľký rozdiel medzi gréckymi rokovaniami v Bruseli a činmi v Aténach,“ poznamenal Kažimír. "Zaznamenali sme výrazné zlepšenie od Rigy, stále sme však naším radarom nezaznamenali zlepšenie podstaty,“ doplnil Kažimír. V Rige sa uskutočnilo ostatné zasadnutie skupiny ministrov financií eurozóny (Eurogroup).

 

Grécka vláda naďalej dúfa, že stretnutie Eurogroup v pondelok prinesie pokrok v rozhovoroch s veriteľmi. V nedeľu to uviedol predstaviteľ gréckej vlády. Mohli by sa tak zmierniť problémy Grécka s likviditou. Ministri financií krajín eurozóny však uzavretie dohody, ktorá by uvoľnila pomoc pre Grécko, v pondelok vylučujú s tým, že príliš veľa otázok ostáva nevyriešených.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies