Kažimír vidí šancu na záchranu Grécka vo zvýšení DPH

NETKY.SK • 23 Júl 2015, 11:29 • 2 min
Kažimír vidí šancu na záchranu Grécka vo zvýšení DPH

BRATISLAVA - Zvýšenie dane z pridanej hodnoty (DPH) v Grécku je podľa vyjadrenia slovenského ministra financií Petra Kažimíra bolestivé opatrenie, ale zároveň to podľa neho znamená rýchly a okamžitý prijem štátneho rozpočtu.

slovakia

left justify in out

Vyjadril sa tak vo štvrtok po nočnom hlasovaní gréckeho parlamentu. "Atény, tak ako Slovensko predtým, sa potrebujú sústrediť na efektivitu výberu daní a bojovať proti daňovým podvodom a únikom,“ skonštatoval Kažimír.


Nočné hlasovanie gréckeho parlamentu je podľa Petra Kažimíra ďalším krokom, smerom ktorým je nevyhnutné ísť. "Napriek tomu nie sme ani v polčase,“ pokračoval slovenský minister financií. Tá ťažšia a náročnejšia časť, ktorá sa volá implementácia, začína podľa neho teraz. "Balti, Írsko, Portugalsko, Španielsko a Slovensko ukázali, že sa to dá,“ dodal Kažimír.


Poslanci gréckeho parlamentu schválili v noci zo stredy na štvrtok druhý blok reforiem, ktorými eurozóna podmienila poskytnutie finančnej pomoci krajine, ktorá sa nachádza na pokraji bankrotu. Informovala o tom agentúra DPA. Cieľom druhého reformného bloku je zosúladiť grécke zákony s pravidlami Európskej únie o podpore problematických bánk. EÚ ich zaviedla po globálnej finančnej kríze. Majú chrániť daňových poplatníkov a eliminovať riziko, že budú nútení zachraňovať problematické banky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona