Kažimír varuje samosprávy: Ak nezačnete šetriť, navrhnem zmenu podielových daní

NETKY.SK • 27 Jún 2013, 14:06 • 2 min
Kažimír varuje samosprávy: Ak nezačnete šetriť, navrhnem zmenu podielových daní

BRATISLAVA - Pokiaľ nezačnú všetky samosprávy šetriť tak, ako sa k tomu v memorande s vládou Roberta Fica zaviazali, rezort financií zníži ich príjmy.

slovakia

left justify in out

"Pretože rozpočet je postavený aj na dohode istého správania sa samospráv," povedal na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave minister financií SR Peter Kažimír. Ten dnes oznámil, že príjmy štátu budú v tomto roku nižšie, než sa očakávalo vo februári.

Podľa Kažimíra sa po šiestich mesiacoch tohto roka ukázalo, že starostovia miest, obcí a vyššie územné celky nesplnili záväzok znižovať svoje výdavky v tomto roku. Na základe sledovania ich rozpočtov Ministerstvo financií (MF) SR zistilo, že odklon od tohtoročného cieľa je takmer 150 miliónov eur.

Podľa Kažimíra dohodu väčšina primátorov a starostov dodržiava, no existuje zhruba 300 samospráv, ktoré nešetria dostatočne. Tie svoje míňanie musia zmeniť do septembra 2013, inak bude rezort financií presadzovať zmenu financovania samospráv. "Pokiaľ nedôjde ku narovnaniu tejto medzery, tak navrhnem vláde na jeseň zmenu podielových daní," konštatoval Kažimír.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona