Kažimír uvoľní 4,6 milióna na platy kuchárok či školníkov

NETKY.SK • 30 Apríl 2013, 15:17 • 2 min
Kažimír uvoľní 4,6 milióna na platy kuchárok či školníkov

BRATISLAVA - Ministerstvo financií uvoľní do 14. mája samosprávam v druhom štvrťroku 2013 sumu 4 585 997 eur na päťpercentné zvýšenie platov učiteľov v materských, základných umeleckých školách či družinách, ako aj nepedagogických pracovníkov. Návrh na uvoľnenie týchto peňazí dnes odobrila vláda.

slovakia

left justify in out

Ide o ďalšiu časť z balíka takmer 18,4 milióna eur určeného na platy týchto zamestnancov škôl. Vláda minulý rok schválila päťpercentné zvýšenie miezd zamestnancov školstva, ktoré si vyžiadalo 68 miliónov eur. Pedagogickí zamestnanci základných a stredných škôl dostali zvýšenie priamo do taríf, ostatní dostanú peniaze prostredníctvom samospráv z tohto balíka, ktorý je časťou zo 68 miliónov eur určených na zvýšenie platov v školstve. 

Zo 4 585 997 eur smeruje pre vyššie územné celky 361 157 eur a pre obce a mestá 4 224 840 eur. Výplata ďalších peňazí na zvyšovanie miezd pedagogických a nepedagogických pracovníkov bude závisieť aj od hospodárenia samospráv. Tie sa totiž v memorande zaviazali, že budú hospodáriť tak, aby pomohli dosiahnuť tohtoročný deficit verejných financií na úrovni 3 % hrubého domáceho produktu. Zvyšok bude podľa ministra financií Petra Kažimíra vyplácaný štvrťročne aj na základe vyhodnocovania memoranda o šetrení v oblasti samospráv.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies