Kažimír: Súčasné deti nie sú hlúpejšie, ako sme boli my

NETKY.SK • 23 Marec 2017, 15:26 • 2 min
Kažimír: Súčasné deti nie sú hlúpejšie, ako sme boli my

BRATISLAVA - Naši učitelia si niekedy myslia, že jediný, kto je na vine za výsledky testovania žiakov, sú rodičia. Ale súčasné deti nie sú sprostejšie a hlúpejšie, ako sme boli my, problém je zrejme niekde v školstve. Počas parlamentnej Hodiny otázok to dnes vyhlásil minister financií Peter Kažimír (Smer-SD).

slovakia

left justify in out

Otázku dostal od poslankyne Zuzany Zimenovej (nezaradená). Tá sa domnieva, že horšie výsledky v testovaní žiakov sú spôsobené aj tým, že im nemá kto pomôcť na vyučovaní a nemajú dostatočnú podporu, aby sa zlepšovali.

 

"Myslím si, že to len peniaze nevyriešia. Medziročne je tu nárast o viac ako 300 miliónov eur, čo je veľmi veľa," povedal Kažimír. Zároveň pripomenul, že mzdy pedagógov sa v roku 2016 zvyšovali dvakrát, a to v januári o štyri percentá a v septembri o ďalších šesť. "Plánujeme ich zvyšovať aj naďalej, do roku 2020 každoročne o šesť percent," avizoval. Výdavky na žiaka v regionálnom školstve podľa jeho slov stále stúpajú, pričom dôležité je konkrétne použitie týchto peňazí.

 

Minister podotkol, že krajiny s podobnými výdavkami na žiaka, aké má Slovensko, teda Česká republika, Poľsko, Maďarsko či Estónsko, dosahujú v školstve rôznorodé výsledky. "Preto každé zvýšenie musí byť spojené s analýzou efektívneho využitia," dodal.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies