Kažimír sa zúčastní na summite vybraných ministrov financií v Prahe

NETKY.SK • 30 September 2014, 15:07 • 2 min
Kažimír sa zúčastní na summite vybraných ministrov financií v Prahe

BRATISLAVA - Šéf rezortu financií Peter Kažimír (Smer-SD) sa vo štvrtok 2. októbra zúčastní na summite vybraných ministrov financií Európskej únie (EÚ) v Prahe, ktorý organizuje prvý podpredseda českej vlády a minister financií ČR Andrej Babiš. Informoval o tom dnes tlačový odbor českého rezortu.

slovakia

left justify in out

Na summite by mali byť okrem Kažimíra a Babiša prítomní ministri financií Nemecka, Maďarska, Poľska a Rakúska. "Ide o unikátnu udalosť a jedinečnú príležitosť, pri ktorej môžu ministri financií zdieľať svoje skúsenosti mimo oficiálnej pôdy inštitúcií Európskej únie," priblížil Babišov tlačový tím.
     

Ako uviedol, hlavnými témami rokovania budú dane, napríklad karuselové a reťazové obchody, boj proti daňovým únikom, výmena informácií v daňovej oblasti či možnosti vzájomnej spolupráce. Ministri sa budú tiež zaoberať súčasným vývojom v EÚ so zameraním na investície a štrukturálne reformy s cieľom podpory hospodárskeho rastu a zamestnanosti.
     

"Hovoriť sa bude aj o zdanení, prevádzkovaní a regulácii lotérií, predovšetkým internetových hier, sankciách EÚ voči Rusku alebo skúsenostiach z auditu fondov EÚ," doplnili z českého ministerstva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona