Kažimír: Pripravili sme balík úspor v objeme 60 mil. eur

NETKY.SK • 11 Marec 2013, 17:02 • 2 min
Kažimír: Pripravili sme balík úspor v objeme 60 mil. eur

BRATISLAVA - Ministerstvo financií (MF) SR už má pripravený balík prvých úspor v objeme približne 60 miliónov eur, ktorými by sa mala vykryť časť očakávaného výpadku príjmov štátu v tomto roku. V dnešnej diskusnej relácii Rádia Expres Braňo Závodský naživo to uviedol minister financií Peter Kažimír (Smer-SD).

slovakia

left justify in out

"Je to rezort obrany, cestovné naprieč všetkými rezortmi, sú to položky ohľadom internetových úprav. Sú to aj drobnosti, aj väčšie veci a z nich vyskladáme vyše 60 miliónov eur," priblížil šéf rezortu financií. Podrobnosti o tomto balíku plánuje zverejniť v najbližších dňoch. V utorok (12.3.) absolvuje kontrolnú návštevu ministerstva rok po voľbách premiér Robert Fico (Smer-SD).

Kažimír upozornil na skutočnosť, že štátny rozpočet je tento rok veľmi napätý a vláda si uvedomuje jeho riziká. Rezort financií začiatkom februára zverejnil novú prognózu, podľa ktorej bude v štátnej kase oproti schválenému rozpočtu chýbať 361 miliónov eur. Väčšina z tejto sumy sa má získať od ľudí, ktorí vystúpili z druhého dôchodkového piliera, zvyšok predovšetkým úsporami na fungovaní štátu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies