Kažimír: Príprava prorastových opatrení sa hýbe dobrým smerom

NETKY.SK • 7 Marec 2013, 14:51 • 2 min
Kažimír: Príprava prorastových opatrení sa hýbe dobrým smerom

BRATISLAVA - Príprava opatrení na podporu hospodárskeho rastu SR sa hýbe dobrým smerom. Uviedol to dnes po rokovaní vlády SR minister financií SR Peter Kažimír (Smer-SD).

slovakia

left justify in out

"Kľúčovými partnermi v tejto hre sú samozrejme ekonomické rezorty. Odtiaľ prichádzajú aj hlavné nápady a návrhy," uviedol dnes ďalej šéf rezortu financií SR po rokovaní vlády SR.

"Je veľmi dôležité, aby to však neboli opatrenia na papieri, ale aby skutočne krátkodobo a aj strednodobo fungovali. Mojou úlohou je, aby na výdavkovej strane opatrenia nenarušovali ciele, ktoré sme si stanovili," zdôraznil Kažimír s tým, že pripravované opatrenia nechce vopred komentovať.

Na príprave materiálu o opatreniach podľa Kažimíra "usilovne pracuje niekoľko rezortov". "Našou úlohou je strážiť verejné financie, eventuálne zabezpečiť realokáciou financovanie príslušných projektov. Našou snahou by malo byť z toho mála, čo máme, použiť všetky verejné výdavky čo najefektívnejšie tak, aby prispievali k tvorbe pracovných miest, k lepšiemu podnikateľskému prostrediu a k vyššiemu ekonomickému rastu," ozrejmil.

"Najprv musia prísť konkrétne opatrenia. Otázka ich financovania musí byť v rámci výdavkovej obálky, ktorá je stanovená štátnym rozpočtom," dodal Kažimír na otázku, či existuje finančný limit pre prostriedky na podporu ekonomického rastu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona