Kažimír: Oživenie ekonomiky SR je založené aj na oživení domácej spotreby

NETKY.SK • 10 Jún 2014, 13:06 • 2 min
Kažimír: Oživenie ekonomiky SR je založené aj na oživení domácej spotreby

BRATISLAVA - Pre Slovensko, ako aj Holandsko je dobrou správou, že sa obidvom krajinám podarilo vystúpiť z procedúry nadmerného deficitu.

slovakia

left justify in out

Na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave to vyhlásil prezident Euroskupiny a minister financií Holandského kráľovstva Jeroen Dijsselbloem. "Slovensko aj Holandsko presiahli veľký míľnik, lebo sa im podarilo vystúpiť z procedúry. To odráža úspešné úsilie Slovenska. Hospodársky rast Slovenska je jeden z najvyšších spomedzi štátov v eurozóne, a to je veľmi dôležité," skonštatoval Dijsselbloem.
      

Počas dnešnej návštevy Slovenska sa stretol s ministrom financií Petrom Kažimírom (Smer-SD). Ako uviedol Kažimír, veľa diskutovali o situácii na Slovensku. "Mal som možnosť prezentovať výsledky za rok 2013, ale aj absolútnu realitu na Slovensku, ktorá sa týka vývoja ekonomiky, obratu na trhu práce. Mohli sme sa už podeliť aj o informácie, ktoré sa týkajú prípravy makroekonomickej prognózy," povedal slovenský minister financií.
      

Zároveň pripomenul, že všetky ukazovatele, ktoré prináša Eurostat, ako aj Štatistický úrad SR, hovoria o tom, že oživenie slovenskej ekonomiky je v súčasnosti založené aj na oživení domácej spotreby. "To je pre nás kľúčové," poznamenal Kažimír.
      

Na dnešnom stretnutí sa venovali politici aj situácii v Európskej únii. Podľa Dijsselbloema bude pre štáty únie dôležité v najbližších mesiacoch budovanie bankovej únie. "Slovenský bankový sektor je v dobrom stave, teším sa na spoluprácu v rámci Euroskupiny," dodal Dijsselbloem.  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies