Kažimír: Otvárame veľkú diskusiu o daňovom tajomstve

NETKY.SK • 12 Október 2016, 15:44 • 2 min
Kažimír: Otvárame veľkú diskusiu o daňovom tajomstve

BRATISLAVA - Ministerstvo financií (MF) SR chce začiatkom budúceho roka prísť s návrhom zákona, ktorý by mohol upraviť daňové tajomstvo. Šéf rezortu Peter Kažimír (Smer-SD) to uviedol počas rozpravy v parlamente k novele zákona o dani z pridanej hodnoty (DPH).

slovakia

left justify in out

Kažimír uviedol, že v tejto oblasti existuje stále právna neistota a nejasnosti. "Otvárame veľkú debatu o daňovom tajomstve, jednoducho o všetkých informáciách, ktoré sa týkajú výsledkov podnikania. Myslím si, že budeme mať asi všetci nejaké vnútorné zábrany ohľadom fyzických osôb, ale všetko je dovolené z hľadiska toho, že sa o tom môžeme rozprávať," skonštatoval Kažimír.

 

Predpokladá, že otvorenie tejto témy nebude jednoduché. "Bude to asi veľký súboj, zrejme sa to zmení na veľkú politiku, ale ja sám cítim, že sme sa dostali do situácie, keď nemôžeme defenzívne stáť a tvrdiť, že tu sú nejaké zákony. Idem do toho s odvahou človeka, ktorý presadil v minulom volebnom období zrušenie daňového tajomstva pri právnických firmách," doplnil minister.

 

Právna norma by mohla byť pripravená začiatkom budúceho roka. "S týmto zákonom prídem medzi vás na začiatku budúceho roka. Dúfam, že ho z hľadiska pripomienkového konania budeme mať hotový niekedy do Vianoc, alebo v januári," avizoval Kažimír.

 

Na daňové tajomstvo narážajú podľa opozície poslanci opakovane pri svojej snahe získať informácie z finančnej správy, napríklad v prípade kauzy nadmerných odpočtov DPH podnikateľa Ladislava Bašternáka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies