Kažimír: Opozícia vyťahuje emisnú kauzu, aby poškodila Fica

NETKY.SK • 16 Február 2014, 15:24 • 2 min
Kažimír: Opozícia vyťahuje emisnú kauzu, aby poškodila Fica

BRATISLAVA - Vyťahovanie emisnej kauzy je kamufláž, ktorá sa viaže k prezidentskej kampani. V dnešnej diskusnej relácii RTVS O päť minút 12 to povedal minister financií Peter Kažimír (Smer-SD).

slovakia

left justify in out

 "Pravicová opozícia sústreďuje všetko úsilie na to, aby prezidentské voľby dopadli v neprospech Smeru. Snažíte sa vyťahovať veci, ktoré nemajú žiadny aktualizačný moment. Snažíte sa poškodiť kandidáta na prezidenta Roberta Fica a chcete si vytrieť podlahu s terajším premiérom a kandidátom na prezidenta," povedal svojmu diskusnému partnerovi, poslancovi Jozefovi Kollárovi (nezaradený). Pýtal sa ho, prečo o emisnej kauze opozícia hovorí dnes a nezaoberala sa ňou v čase, keď bola pri moci.


 "Tá situácia by sa nebola vyostrila do takej miery, keby osemdesiattrojka v parlamente nezablokovala schôdzu k emisnej kauze. Robert Fico vôbec nemusel stáť za rečníckym pultom a vznášať tam svoje obhajovacie reči," reagoval Kollár, ktorý je však presvedčený, že Smer je do emisnej kauzy "namočený po uši". Mimoriadna schôdza ku kauze predaja emisií z roku 2008 sa uskutočnila začiatkom februára. Poslanci Smeru-SD však neschválili program a rokovanie sa tak nekonalo.

 

Politický vývoj na Slovensku sa podľa Kollára odkláňa od parlamentnej demokracie k diktatúre. "Jeden človek na Slovensku ovláda všetko - vládu, parlament, Najvyšší kontrolný úrad, Najvyšší súd a možno o chvíľu zasadne do Grassalkovičovho paláca," vyhlásil v diskusii.

 

Kollár kritizuje, že predseda parlamentu zvolal mimoriadnu schôdzu k odvolávaniu premiéra pre emisnú kauzu na deň, kedy mal premiér bohatý pracovný program. "Premiér, keď je odvolávaný, má od prvej do poslednej minúty, do ukončenia hlasovania sedieť v budove parlamentu. Vo štvrtok sa stalo to, že premiér Fico povedal obhajovaciu reč, po ktorej sa zbalil a odišiel a nemal ani odvahu si vypočuť faktické poznámky zákonodarcov," dodal. Premiér si podľa Kollára "poutieral dlážku s opozičnými poslancami", čo sa v civilizovanej spoločnosti nemá stať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona