Kažimír očakáva ťažké a emotívne rokovania s Grékmi

NETKY.SK • 16 Február 2015, 17:27 • 2 min
Kažimír očakáva ťažké a emotívne rokovania s Grékmi

BRATISLAVA - Minister financií SR Peter Kažimír očakáva, že pondelkové rokovania ministrov financií krajín eurozóny v Bruseli budú ťažké, komplikované a emotívne.

slovakia

left justify in out

"Cieľ je celkom jednoduchý. Chceme dosiahnuť dohodu s našimi gréckymi partnermi. Táto dohoda však nesmie vystaviť eurozónu a jej členské krajiny riziku. Toto sa týka tak Grécka ako aj Slovenska, alebo Nemecka," povedal Kažimír. Ministri financií musia podľa neho žiť v ekonomickej realite, ktorá sa z času na čas stretne s politikárčením. "Dúfam, že dnes sa od tohto politikárčenia posunieme k riešeniu podstaty problému. Našou úlohou je chrániť stabilitu systému, našu reputáciu a integráciu eurozóny," dodal Kažimír.

 

Grécko rokuje s veriteľmi v eurozóne o preklenovacom úvere, ktorý by krajine zabezpečil financovanie do júna tohto roku. Súčasná úverová dohoda v celkovom objeme zhruba 240 mld. eur končí tento mesiac. Nová vláda v Aténach jej predĺženie odmieta a s veriteľmi z EÚ a Medzinárodného menového fondu sa chce dohodnúť na nových podmienkach splácania verejného dlhu. Ministri financií členských krajín eurozóny majú na stretnutí v pondelok v Bruseli hovoriť o ďalšom prístupe ku gréckemu dlhu a jeho splácaniu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona