Kažimír nepredpokladá otvorenie témy o ďalšej pomoci Grécku

NETKY.SK • 8 Január 2014, 18:09 • 2 min
Kažimír nepredpokladá otvorenie témy o ďalšej pomoci Grécku

BRATISLAVA - Podpredseda vlády a minister financií SR Peter Kažimír (Smer-SD) nepredpokladá v najbližších mesiacoch otvorenie témy o ďalšej finančnej pomoci EÚ Grécku.

slovakia

left justify in out

"Dnes nepredpokladám, že by sa počas najbližších mesiacov, aj počas predsedníctva Grécka v EÚ, opäť otvorila téma ďalšieho programu. Myslím si, že na to nie je momentálne ani Európa pripravená a ani žiadna vyslovená potreba tam nie je," uviedol šéf Ministerstva financií (MF) SR po dnešnom rokovaní vlády SR. Zdôraznil, že makroekonomické výsledky Grécka sú v poslednom polroku "dobré". "Grécko hospodári s tzv. primárnym prebytkom. Takže dá sa povedať, že Gréci v zásade plnia svoje úlohy. Problémy sú trochu v oblasti výberu daní," poznamenal.

"Ak niekto hovorí o nejakých potrebách dodatočného financovania, tak kľúčovo sa treba pozrieť na privatizáciu, ktorá ešte stále viazne. Dá sa zároveň hovoriť o aktivizácii ďalších aktív, ktoré sú vo vnútri, priamo v Grécku," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies