Kažimír neočakáva zlom v rokovaniach o Grécku

NETKY.SK • 24 Apríl 2015, 12:45 • 2 min
Kažimír neočakáva zlom v rokovaniach o Grécku

VIEDEŇ - Diskusie o možnom odchode Grécka z eurozóny sa zintenzívnili. Pred stretnutím ministrov financií členských štátov menovej únie, ktorí v lotyšskej metropole Riga rokujú o budúcej pomoci vysoko zadlženej krajine, to vyhlásil predseda Európskej ľudovej strany (EPP) Manfred Weber.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej uviedol, Grécko musí preukázať úsilie, aby získalo ďalšiu pomoc, a Nemecko so svojim prísnym postojom v žiadnom prípade nie je izolované. Slovenský minister financií Peter Kažimír v piatok uviedol, že od rokovaní v Rige neočakáva zlom. Ministri podľa neho zhodnotia aktuálny stav a zadefinujú ďalšie úlohy. Kažimír zdôraznil, že Grécko má čas do konca júna, aby sa s medzinárodnými veriteľmi dohodlo na novej pomoci.


"Povedal by som, že tento postreh je nanešťastie správny... Vážne diskusie o odchode Grécka sú dnes častejšie," odpovedal Weber na otázku rakúskeho denníka Der Standard. "Dnes je to tak, že celá eurozóna je proti Grécku. Nemecko nie je izolované... Grécko je izolované," zdôraznil predseda EPP, ktorá tvorí najväčšiu frakciu v Európskom parlamente.


Aténam sa rýchlo míňajú peniaze a od partnerov v eurozóne preto potrebujú získať zostávajúcu časť z úverového programu. Ak Grécko medzinárodných veriteľov nepresvedči o dôveryhodnosti svojich reformných plánov, hrozí, že mu neuvoľnia zadržiavanú splátku finančnej pomoci a krajina sa prepadne do platobnej neschopnosti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies