Kažimír: Navrhujeme vytvoriť spoločné európske poistenie v nezamestnanosti

NETKY.SK • 11 Júl 2016, 17:24 • 2 min
Kažimír: Navrhujeme vytvoriť spoločné európske poistenie v nezamestnanosti

BRUSEL - Konferencia s názvom "Realizovateľnosť a pridaná hodnota európskeho poistenia v nezamestnanosti", na ktorej v mene krajiny predsedajúcej Rade Európskej únie vystúpil aj minister financií SR Peter Kažimír, sa uskutočnila dnes v dopoludňajších hodinách v Bruseli.

slovakia

left justify in out

Kažimír otvoril konferenciu spolu s eurokomisárom pre hospodárske a finančné záležitosti, dane a clá Pierrom Moscovicim. Na organizácii konferencie sa slovenské predsedníctvo podieľalo spolu s Centrom pre štúdium európskych politík (CEPS) a exekutívou EÚ.

 

Kažimír v rozhovore pre TASR uviedol, že snahou SR ako predsedníckej krajiny v Rade EÚ je aj otvárať nové témy. "V záverečnej reči som požiadal, aby nám všetci dovolili snívať o lepšej Európe a o lepšej a dokonalejšej eurozóne," uviedol minister.

 

Pripomenul v tejto súvislosti, že debaty o fiškálnych stabilizátoroch zrejme obyčajným ľuďom nič nehovoria, ale hovoriť o tom, že treba pokračovať v budovaní eurozóny preto, aby sme boli pripravení na lepšie časy, to už ľuďom niečo povie.

 

"Jeden z našich návrhov je tvrdohlavo pokračovať v téme integrácie, napríklad spôsobom dodatočného spoločného európskeho poistenia v nezamestnanosti, kde by krajinám, ktoré sú vystavené nejakému šoku, a tým pádom majú aj vyššiu nezamestnanosť a väčšie výdavky s takýmto fenoménom, tam im pomôcť z akéhosi spoločného fondu, do ktorého by sme spolu prispievali," vysvetlil Kažimír hlavný cieľ bruselskej konferencie.

 

Podľa jeho slov ide o jeden z návrhov, ktorý by mohol "hmatateľne osloviť" občanov Európy a eurozóny. Hlavne v čase, keď lídri EÚ majú základný problém vysvetliť ľuďom, na čo všetko ich proeurópske snaženie slúži.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona