Kažimír: Memorandum vlády s U.S. Steel sa v polčase úspešne plní

NETKY.SK • 25 September 2015, 10:21 • 2 min
Kažimír: Memorandum vlády s U.S. Steel sa v polčase úspešne plní

BRATISLAVA - Memorandum o spolupráci medzi slovenskou vládou a spoločnosťou U. S. Steel pre košickú oceliareň sa úspešne napĺňa.

slovakia

left justify in out

Po rokovaní v sídle spoločnosti v americkom Pittsburghu to skonštatoval minister financií Peter Kažimír a minister životného prostredia Peter Žiga (obaja Smer-SD). Ako dnes informoval tlačový odbor rezortu financií, dobrú spoluprácu s vládou v polčase platnosti dokumentu ocenil aj prezident U. S. Steel Mario Longhi. Americký vlastník košického závodu a súčasne najväčší zamestnávateľ na stretnutí zdôraznil, že chce na Slovensku naďalej pôsobiť. Napriek zložitej situácii na svetových trhoch mu to umožňuje práve päťročná dohoda s vládou Roberta Fica z marca 2013. Premiér podpísal memorandum s predstaviteľmi U. S. Steel po tom, čo americká spoločnosť uvažovala o ukončení svojho pôsobenia na Slovensku. Obidve strany sa dohodli na istých úľavách pre U. S. Steel v oblasti energetiky, ako aj environmentálnej oblasti.

 

Aktuálne rokovania zástupcov slovenskej vlády v Pittsburghu sa týkali spolupráce v oblasti environmentálnej a emisnej politiky alebo cien elektrickej energie. "Predstavitelia vlády po stretnutí odišli do New Yorku, kde sa zúčastnia rokovania valného zhromaždenia OSN aj na tému klimatickej zmeny a globálneho otepľovania," informoval tlačový odbor MF SR.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies