Kažimír: Kroky pri exekučnej amnestii budú známe asi v druhej polovici roka

NETKY.SK • 14 Jún 2017, 14:31 • 2 min
Kažimír: Kroky pri exekučnej amnestii budú známe asi v druhej polovici roka

BRATISLAVA - Konkrétne kroky v rámci exekučnej amnestie by mali byť známe v druhom polroku 2017.

slovakia

left justify in out

Po dnešnom rokovaní vlády o tom informoval minister financií Peter Kažimír (Smer-SD). O tejto téme podľa vlastných slov už rokoval aj s ministerkou spravodlivosti Luciou Žitňanskou (Most-Híd).

 

„Ja som veľký podporovateľ tohto projektu. To znamená niekedy v druhej polovice tohto roku by sme mohli mať konkrétnu podobu jednotlivých krokov,“ uviedol Kažimír. Pripomenul, že toto opatrenie môže mať nepríjemné dosahy na štátny rozpočet. „Potrebujem si byť do veľkej miery istý o akých číslach hovoríme a v akých obdobiach,“ dodal.

 

Exekučné amnestie sa budú podľa jeho slov týkať verejného sektora. „Ide o to, aby sme vedeli aj tú skupinu posledných 100 až 150 tisíc ľudí, ktorí sú dnes evidovaní ako nezamestnaní alebo žijú mimo systému, kvôli tomu, že majú na krku exekúciu, legálne zamestnať. Toto považujem za hlavné pozitívum tejto iniciatívy,“ dodal Kažimír.

 

O exekučnej amnestii hovorili koaličné strany začiatkom mája. „Stojíme pred balvanom 3,7 milióna exekúcií, ktoré sú na súdoch. Sú tu ľudia, ktorí majú pravdepodobne na krku desiatky malých exekúcií, čo im bráni reálne žiť,“ uviedol vtedy predseda vlády Robert Fico (Smer-SD).

 

Vznikla preto politická dohoda, že ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská (Most-Híd) predloží analýzu tohto problému, vrátane toho, ako ďalej postupovať.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies