Kažimír je presvedčený o potrebe vytvorenia fiškálnej únie

NETKY.SK • 8 September 2017, 12:31 • 2 min
Kažimír je presvedčený o potrebe vytvorenia fiškálnej únie

BRATISLAVA/BRUSEL - Možný scenár ďalšej integrácie v EÚ a eurozóne, ústiaci do vytvorenia fiškálnej únie, načrtol vo štvrtok (7.9.) vo svojom hlavnom prejave na výročnom stretnutí európskeho think-tanku Bruegel slovenský minister financií Peter Kažimír (Smer-SD).

slovakia

left justify in out

"Som presvedčený o potrebe vytvorenia fiškálnej únie, je to tá najlepšia možnosť," vyhlásil Kažimír s tým, že potrebujeme vytvoriť fiškálnu úniu s nástrojmi a inštitúciami, ktorých cieľom a úlohou je posilniť eurozónu.

 

V súvislosti s integračným úsilím hovoril aj o potrebe dodržiavania pravidiel, implementácii reforiem či nevyhnutnosti využiť súčasnú atmosféru naklonenú ambícii pohnúť sa s európskym projektom dopredu. Upozornil, že "krstní otcovia eura" Nemecko a Francúzsko v súčasnosti pracujú na novej cestovnej mape pre Európu.

 

Podľa Kažimíra má byť tento plán predstavený európskym kolegom v najbližších týždňoch a bude sa o ňom následne hovoriť na úrovni expertov, ministrov aj hláv štátov členských krajín.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona