Kažimír: Eurozóna potrebuje na rokovanie partnera

NETKY.SK • 29 Jún 2015, 16:23 • 2 min
Kažimír: Eurozóna potrebuje na rokovanie partnera

BRATISLAVA - Európske inštitúcie potrebujú na rokovanie partnera.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to v utorok na margo prípadného pokračovania rokovaní o gréckom programe minister financií SR Peter Kažimír. Samotné vyhlásenie referenda v Grécku situáciu ešte viac zamotáva. Podľa Kažimíra by totiž aj v prípade pozitívneho výsledku vyvstala otázka, aké bude mať referendum dôsledky na vládne pomery v krajine. Súčasný kabinet Alexisa Tsiprasa Grékom odporúča hlasovať proti úsporným opatreniam.

 

"Ak by bol výsledok úplne opačný, museli by sme si počkať na sebareflexiu tejto exekutívy a z tohto pohľadu je potom vždy eurozóna ako celok samozrejme pripravená rokovať. Ale musí mať s kým rokovať. Nemôžete rokovať a dohodnúť sa s niekým, kto chce konať úplne opačne," tvrdí Kažimír. Ako samotné referendum dopadne, si pritom minister netrúfa odhadnúť. "Nechcem špiritizovať, čo bude znamenať výsledok referenda. Treba si uvedomiť, že grécka verejnosť je pod obrovským tlakom propagandy z pohľadu toho, kto za čo môže," dodal s tým, že situácia v Grécku sa zrejme z hľadiska fungovania štátu v najbližších dňoch bude zhoršovať. 

 

Zároveň pripomenul, že aj včerajšie rozhodnutie zaviesť kontrolu kapitálových tokov, ktorá okrem iného znamená aj obmedzenie výberov z bankomatov v Grécku, je výsledkom nezodpovedného konania novej gréckej vlády. "Hovorím to s plnou zodpovednosťou, pretože som bol svedkom mnohých stretnutí a rokovaní," dodal Kažimír.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona