Kažimír: Dnes sa nová tranža pre Grécko zrejme nezrodí

NETKY.SK • 9 November 2015, 18:35 • 2 min
Kažimír: Dnes sa nová tranža pre Grécko zrejme nezrodí

BRUSEL - Na dnešnom rokovaní ministrov financií eurozóny (Euroskupina) zrejme nepadne rozhodnutie o udelení ďalšej tranže pre Grécko.

slovakia

left justify in out

Uviedol minister financií SR Peter Kažimír po príchode na rokovanie Euroskupiny v Bruseli.

 

Šéf slovenského rezortu financií ešte pred odchodom do Bruselu naznačil, že "hodnotenia situácií v gréckych bankách sú oveľa nižšie, ako sme predpokladali" a na čo sa členovia eurozóny pripravovali v schválenom programe.

 

"Teraz je dôležité, čo povedia grécki kolegovia z hľadiska ich predstáv o rekapitalizácii a z hľadiska účasti súkromného sektora. Pretože čím viac súkromného sektora, tým menej pomoci bude potrebnej od nás, od ďalších štátov," uviedol Kažimír.

 

Zároveň však priznal, že v rámci dnešných rokovaní Euroskupiny nevidí žiadnu šancu pre novú finančnú tranžu pre Grécko, pre ďalšie rozdeľovanie peňazí. Aj napriek tomu, že z Atén prichádzajú dobré správy ohľadom hodnotenia situácie v gréckych bankách.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies