Kažimír diskutoval s prezidentom najmä o vládnom balíčku

NETKY.SK • 8 Júl 2014, 15:22 • 2 min
Kažimír diskutoval s prezidentom najmä o vládnom balíčku

BRATISLAVA - Prvú pracovnú návštevu u nového prezidenta Slovenskej republiky Andreja Kisku v utorok absolvoval minister financií Peter Kažimír.

slovakia

left justify in out

Počas zhruba hodinového rozhovoru podľa šéfa rezortu financií otvorili viacero tém, prioritne sa však venovali novým opatreniam, ktoré avizuje vláda. "Diskutovali sme o všetkom, ale kľúčovo sme sa sústredili na nami avizovaný pozitívny balíček," povedal po stretnutí novinárom Kažimír s tým, že témou diskusie bola aj situácia v Európe.

 

V rámci opatrení, ktoré pripravuje vláda Smeru-SD, podľa Kažimíra prebrali tak úľavy pre nízkopríjmových zamestnancov, úľavy pri cestovaní po železnici, podporu škôlok a materských škôl ako aj podporu podnikania. "Nedovolím si komentovať prezidentov názor, ale mám pocit, že sme našli veľa spoločného," komentoval spoločné rokovanie s hlavou štátu Kažimír. 

Prezident sa podľa neho zaujímal predovšetkým o podporu technologických start-upov, teda mladých podnikateľov so zaujímavými nápadmi v technologickom sektore. "V tejto oblasti sme pripravení spolu robiť na ďalších návrhoch, s ktorými prídeme potom aj pred verejnosť," dodal Kažimír.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona