Kažimír: Časť daňových podvodníkov sa presúva zo Slovenska do Českej republiky

NETKY.SK • 13 Február 2014, 16:35 • 2 min
Kažimír: Časť daňových podvodníkov sa presúva zo Slovenska do Českej republiky

BRATISLAVA - Spolupráca Slovenska s Českou republikou v boji s daňovými únikmi by sa mala posilniť. Zhodli sa na tom na dnešnom stretnutí v Bratislave minister financií SR Peter Kažimír (Smer-SD) s českým premiérom Bohuslavom Sobotkom (ČSSD).

slovakia

left justify in out

Ako totiž uviedol Kažimír, niektorí daňoví podvodníci zo Slovenska presúvajú svoje aktivity do Česka. "Mal som pre pána premiéra aj zlú správu. Sú potvrdené fakty, ktoré hovoria o tom, že časť podvodníkov s daňou z pridanej hodnoty (DPH) sa presúva do ČR, takže s týmto problémom sa budú musieť vysporiadať," upozornil šéf rezortu financií. Tieto firmy tak podľa jeho slov konajú preto, lebo sú vyšetrované na Slovensku kvôli daňovým únikom alebo skončil ich biznismodel vďaka opatreniam ako obrátená DPH pri obchodovaní s poľnohospodárskymi produktmi.
      

Český premiér je presvedčený, že slovenská daňová správa sa vybrala správnou cestou. Ocenil najmä zavedenie bločkovej lotérie a založenie špeciálneho kontrolného útvaru, takzvanej Daňovej kobry. "My takúto kobru budeme potrebovať aj v Českej republike a chceme vytvoriť podobný tím, ako funguje na Slovensku," avizoval Sobotka s tým, že plánujú zaviesť aj bločkovú lotériu.
      

"Chceme zaviesť systém elektronickej evidencie tržieb a chceme ho doplniť bločkovou lotériou," priblížil. Tieto opatrenia chce prekonzultovať aj so slovenským rezortom financií. Slovenská republika chce zase so západným susedom posilniť spoluprácu v oblasti colníctva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies