Každý účastník dostane 8 miliónov, šampión až 27

NETKY.SK • 9 Jún 2016, 15:15 • 2 min
Každý účastník dostane 8 miliónov, šampión až 27

NYON - Európska futbalová únia (UEFA) vyplatí účastníkom blížiaceho sa záverečného turnaja ME vo Francúzsku na odmenách spolu 301 miliónov eur.

slovakia

left justify in out

Viac než stomiliónový nárast "prize money" v porovnaní s predchádzajúcim kontinentálnym šampionátom v Poľsku a na Ukrajine 2012 (vtedy 196 miliónov, pozn.) súvisí predovšetkým so zvýšením počtu tímov zo 16 na 24.

 

Všetky krajiny majú istých 8 miliónov eur, ďalšie môžu získať na základe dosiahnutých výsledkov. Za víťazstvo v skupinovej fáze je milión eur, remíza znamená prilepšenie o polovicu tejto sumy.

 

Prienik do osemfinále prinesie do zväzovej pokladnice 1,5 milióna, štvrťfinále 2,5 milióna a semifinále štyri milióny. Zdolaného finalistu uteší päť a nový šampión bude bohatší o osem miliónov.

 

Ak majster Európy 2016 zvládne víťazne všetky zápasy na turnaji, polepší si až o 27 miliónov eur, čo je nárast o 3,5 milióna v porovnaní s rokom 2012, informoval oficiálny web UEFA.


Na kontinentálnom šampionáte sa premiérovo predstavia aj slovenskí reprezentanti. "S hráčmi sme sa dohodli na štartovnom za každý zápas v skupine. Odmeny v prípade postupu by sme riešili neskôr," povedal prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Ján Kováčik vo Vichy, hlavnom stane národného mužstva SR počas pobytu vo Francúzsku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies