Každodenné návyky, kvôli ktorým starneme rýchlejšie: Robíte ich tiež?

NETKY.SK • 3 August 2018, 13:06 • 2 min
Každodenné návyky, kvôli ktorým starneme rýchlejšie: Robíte ich tiež?

BRATISLAVA - V dnešnej dobe, keď sa mladistvý vzhľad rovná tehle zlata, je výplň vrások asi tak rovnaký štandard ako návšteva holiča. Len málokto však vie, že starnutie je možné oddialiť aj prirodzenou cestou.

slovakia

left justify in out

Stačí len zmeniť každodenné maličkosti - vymeniť povlak na vankúši alebo prestať používať plastové slamky. Chcete sa dozvedieť viac?

 

Prestaňte spať na bavlnenom povlaku

 

Prvá zmena je jednoduchá - vymeňte svoj bavlnený poťah na vankúš za hodvábny. Bavlna totiž často vedie k zbytočnému namáhaniu pokožky tváre. Zaujímavé zistenie však? "Hodváb zabráni tvorbe vrások a preležaniu, ktoré na pleť nepôsobia dobre," hovorí dermatologička Mária Jhin Whimnová pre Daily Mail a dodáva, že hodvábny povlak je aj zdravší pre vaše vlasy.

 

Vyhnite sa multitaskingu

 

Multitasking je fenomén dnešnej doby. Kým v jednej ruke držíme dieťa či varíme večeru, tou druhou odpisujeme na pracovné e-maily a zároveň telefonujeme manželovi, čo má kúpiť domov. Robenie viacerých vecí naraz je stresujúce - stres ako taký negatívne pôsobí na našu pokožku a my tak rýchlejšie starneme. Skúste vo svojom tempe aspoň občas zvoľniť a uvidíte, že vám vaša pleť poďakuje.

 

Vyhýbajte sa klimatizácii a kúreniu

 

Tieto systémy bohužiaľ našu pokožku vysušujú a spôsobujú tak jemné linky a vrásky. Pokiaľ na vás v práci čaká klimatizácia, nezabudnite svoju pleť riadne ošetriť hydratačným krémom, ktorý ju aspoň čiastočne ochráni.

 

Neodstraňujte tuky zo stravy

 

"Tuky boli v minulých rokoch démonizované, ale pravdou je, že ich potrebujeme. Tvoria totiž bloky hormónov a sú zodpovedné za celistvosť bunkovej membrány. Dostatok zdravých tukov má navyše za následok zdravú a žiariacu pokožku," hovorí doktorka Deepa Verma.

 

Ľudia by preto mali zabezpečiť, aby ich strava bola bohatá na potraviny, ako je avokádo, pretože má vysokú hladinu vitamínu E a poskytuje pokožke pružnosť. Výborné sú tiež semená slnečnice, pretože sú zdrojom selénu a medi a pomáhajú udržiavať pokožku sviežu.

 

Vyhnite sa usrkávániu nápoja slamkou

 

Slamky sú v niektorých prípadoch možno komfortné, ale verte, že ich používaním veľmi škodíte svojej pleti. Srkáním totiž namáhame tvárové svaly a rozbíjame si tak kolagénové a elastínové vlákna, kvôli čomu sa nám potom tvoria vrásky okolo úst. A navyše veľmi horúcou témou je aj nahradenie jednorázových plastov z ekologického hľadiska, takže pomôžete tak sebe aj malou zmenou matke prírode. 

 

Nestriekajte si parfém na krk

 

Dlhé roky nás kozmetický priemysel presviedčal, že parfém je potrebné striekať na krk a zápästia. To ale nie je tak celkom zdravé, pretože pokožka krku je extrémne jemná a parfém ju tak ľahko poškodí a zároveň aj vysuší.

 

Vyhnite sa oplachovaniu tváre teplou vodou

 

Hoci oplachovanie tváre teplou vodou môže byť najmä v zimných mesiacoch príjemné, dermatológovia to neodporúčajú. Horúca voda totiž ľahko naruší prirodzenú kožnú bariéru a môže zbaviť pokožku prirodzenej vlhkosti a mastnoty.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies