Každá šiesta domácnosť čaká zlepšenie finančnej situácie

NETKY.SK • 4 September 2014, 09:29 • 2 min
Každá šiesta domácnosť čaká zlepšenie finančnej situácie

BRATISLAVA - Približne každá šiesta slovenská domácnosť očakáva počas roka zlepšenie finančnej situácie.

slovakia

left justify in out

Vyplynulo to zo spotrebiteľského barometra Štatistického úradu SR z júla tohto roka. Ako ďalej pokračovala analytička Poštovej banky Jana Glasová, pre mnohých je šetrenie nedosiahnuteľným snom. Len štyri z desiatich slovenských domácností totiž predpokladajú, že budú počas nadchádzajúcich 12 mesiacov schopné tvoriť úspory.

 

Na otázku, či počas roka zamýšľajú rekonštruovať svoj príbytok, kladne odpovedalo 17 % slovenských domácností. Rekonštrukcia nie je podľa Glasovej jedinou investíciou, pre ktorú Slováci siahajú na svoje úspory, či žiadajú o úver z banky. Z barometra vyplynulo, že približne každá ôsma domácnosť má počas nasledujúcich 12 mesiacov v pláne zvýšiť svoje výdavky na kúpu nábytku, kobercov, bielej alebo čiernej techniky či iného bytového zariadenia. 

 

Počas nasledujúcich 12 mesiacov plánuje kúpu nového automobilu 7 % slovenských domácností. Podľa Glasovej sa ale nájdu aj takí, ktorí sa plánujú pustiť do ešte väčšej investície, než je rekonštrukcia bývania či nové auto. Takouto investíciou je pre väčšinu kúpa bytu alebo stavba rodinného domu či chaty. Z barometra vyplynulo, že zaobstarať si nové bývanie má počas nasledujúcich 12 mesiacov v pláne 5 % slovenských domácností.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies