Každá druhá kontrola účtovníctva u lekárov zistila pochybenia

NETKY.SK • 23 Február 2015, 11:02 • 2 min
Každá druhá kontrola účtovníctva u lekárov zistila pochybenia

BRATISLAVA – Každá druhá kontrola účtovníctva lekárov, ktorú v posledných mesiacoch uskutočnila finančná správa, odhalila pochybenia. Informovala o tom dnes jej hovorkyňa Patrícia Macíková.

slovakia

left justify in out

Finančná správa spustila súbor daňových kontrol zameraných na poskytovateľov zdravotnej starostlivosti v druhej polovici roka 2014. Daňové úrady si v rámci celého Slovenska zvolili na kontrolu približne 40 daňových subjektov. Ukončených je podľa Macíkovej zatiaľ 10 kontrol. V polovici prípadov kontrolóri zistili porušenie zákona, pričom celková výška dorubenej dane je v tisícoch eur.

 

Daňová kontrola sa vo všeobecnosti zameriava na preverenie skutočností rozhodujúcich pre správne určenie dane. "U poskytovateľov zdravotnej starostlivosti sa teda preveruje na jednej strane, či boli priznané všetky príjmy, ktoré sú predmetom dane v zmysle zákona o dani z príjmov, a na strane druhej, či deklarované výdavky boli vynaložené v súvislosti s ich činnosťou, či neboli využité na ich osobnú spotrebu," priblížila Macíková.

 

Ako dodala, rozdiel oproti všeobecnému pohľadu na daňovú kontrolu je v kategóriách príjmov a výdavkov, ktoré sú typické pre túto špecifickú skupinu daňovníkov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona