"Kazašský hrom" Golovkin chce unifikovať opasky v strednej váhe

NETKY.SK • 19 Október 2015, 16:28 • 2 min
"Kazašský hrom" Golovkin chce unifikovať opasky v strednej váhe

NEW YORK - Pred kazašským boxerom Gennadijom Golovkinom stála v slávnej newyorskej Madison Square Garden dosiaľ najväčšia výzva v jeho profesionálnej kariére - Kanaďan David Lemieux.

slovakia

left justify in out

Tridsaťtriročný "Triple G" sa s ňou vyrovnal rovnako ako so všetkými 33 predchádzajúcimi súpermi. Dominanciou a jednoznačným víťazstvom. O sedem rokov mladší Lemieux podľahol "kazašskému hromu" technickým knokautom v ôsmom kole. Rodák z Karagandy si pripísal už 21. triumf pred časovým limitom v sérii.

 

Golovkin je postrachom strednej hmotnostnej kategórie, obhájil v nej tituly organizácií "Super" WBA, IBO a dočasný WBC. Kanaďanovi vzal opasok verzie IBF. Svoje postavenie v spomenutej váhe by najradšej potvrdil aj ziskom regulárneho titulu WBC. Jeho držiteľom v súčasnosti je Miguel Cotto, na ktorého 21. novembra tohto kalendárneho roka čaká Saúl "Canelo" Álvarez.

 

"Nie je nevyhnutné, aby sme bojovali s Cottom alebo Álvarezom. Naším cieľom je unifikácia opaskov. Ak sa proti nám nebudú chcieť postaviť, koho to zaujíma? Zdoláme niekoho iného," vyhlásil podľa špecializovaného portálu Bad Left Hook Golovkinov tréner Abel Sánchez.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona