Kazašská pobrežná stráž zastrelila podozrivého Rusa, Moskva žiada vysvetlenie

NETKY.SK • 29 November 2013, 08:33 • 2 min
Kazašská pobrežná stráž zastrelila podozrivého Rusa, Moskva žiada vysvetlenie

MOSKVA - Moskva poslala protestnú nótu Kazachstanu v súvislosti so streľbou v Kaspickom mori na podozrivých ruských pytliakov. Jeden z nich pri incidente zahynul, informovala dnes agentúra RIA Novosti.

slovakia

left justify in out

Kazašská pobrežná stráž sa v utorok snažila zadržať dva člny s ôsmimi Rusmi, pričom spustila paľbu. Jedného však smrteľne zasiahla. Ďalších zatkla pre podozrenie z pytliactva. Hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Maria Zacharovová vo štvrtok tlmočila stanovisko Moskvy, podľa ktorej je použitie strelných zbraní proti podozrivým páchateľom "neprimeraným a neprípustným krokom".

Rusko preto podľa Zacharovovej očakáva vysvetlenie od Kazachstanu a žiada o "podrobné a nezaujaté vyšetrenie" prípadu. Zároveň vyzvalo Kazachstan na prijatie "rozsiahlych opatrení", ktoré zabránia takýmto incidentom v budúcnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies