Kazachovia na MS aj so zámorskou trojicou Bochenski, Boyd, Dawes

NETKY.SK • 6 Máj 2016, 09:55 • 2 min
Kazachovia na MS aj so zámorskou trojicou Bochenski, Boyd, Dawes

MOSKVA - Kazašská hokejová reprezentácia ako posledná oznámila záverečnú, až 27-člennú nomináciu na 80. majstrovstvá sveta v ruských mestách Moskva a Petrohrad.

slovakia

left justify in out

Zostali v nej aj tri severoamerické posily ofenzívy s kazašským občianstvom. Pôvodom Američan Brandon Bochenski a Kanaďania Dustin Boyd a Nigel Dawes patria k oporám Barysu Astana, ktorý dodal zo svojho A-mužstva do národného výberu 16 hráčov. Ruskému trénerovi Andrejovi Nazarovovi sa z rodinných dôvodov ospravedlnil naturalizovaný obranca Kevin Dallman. Na štvrtkovom direktoriáte realizačný tím zapísal 20 korčuliarov a troch brankárov.

 

Kazachovia sú nováčikmi v elitnej kategórii, návrat si vybojovali prvenstvom na vlaňajšom turnaji A-skupiny I. divízie v Krakove. Do šampionátu vstúpia v sobotu o 11.15 SELČ súbojom moskovskej A-skupiny so Švajčiarmi.

Záverečná nominácia reprezentácie Kazachstanu na MS 2016:
Brankári: Vitalij Kolesnik (Lokomotiv Jaroslavľ, Rus./KHL), Dmitrij Maľgin (Nomad Astana), Pavel Poluektov (Barys Astana/KHL)
Obrancovia: Madijar Ibrajbekov (Snežní leopardi Astana/MHL), Danijar Kairov, Artemij Lakiza (obaja Nomad Astana), Andrej Korabejnikov (Toros Neftekamsk, Rus./VHL), Alexander Lipin, Iľja Lobanov, Damir Ryspajev, Roman Savčenko, Maxim Semionov, Viačeslav Triasunov (všetci Barys Astana)
Útočníci: Dmitrij Grenc (Snežní leopardi Astana/MHL), Dustin Boyd, Brandon Bochenski, Nigel Dawes, Vadim Krasnoslobodcev, Michail Paňšin, Konstantin Puškariov, Iľja Solarev, Roman Starčenko, Maxim Chuďakov (všetci Barys Astana), Nikita Ivanov (Saryarka Karaganda), Vladimir Markelov (Arlan Kokšetau), Jevgenij Rymarev, Alexander Šin (Torpedo Usť-Kamenogorsk)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies