Kazachom sme nedali šancu

NETKY.SK • 31 December 2018, 08:46 • 2 min
Kazachom sme nedali šancu

VICTORIA - Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov zvíťazili v kľúčovom zápase B-skupine MS nad Kazachstanom jednoznačne 11:2 a zabezpečili si účasť vo štvrťfinále. Postúpili zo štvrtej priečky a tak sa stretnú s víťazom Á-čka. O ňom sa rozhodne v priamom súboji medzi domácou Kanadou a Ruskom. Kazachstan bude hrať o záchranu s Českom alebo Dánskom.

slovakia

left justify in out

Slovenskí hokejisti potrebovali vo svojom poslednom zápase skupiny zvíťaziť v riadnom hracom čase, aby mali už dopredu istotu postupu. Našťastie sa nič dramatické neodohralo a už v prvej tretine jasne rozhodli, keď ju vyhrali vysoko 6:0. Na prvé dva góly pritom potrebovali iba 32 sekúnd. Skóre otvoril strelou z otočky medzi kruhmi Liška, desať sekúnd po ňom predviedol v samostatnej akcii peknú kľučku a bekhendové zakončenie Ružička. Ten v šiestej minúte pridal svoj druhý gól, keď premenil prvú presilovku v zápase a zároveň vyhnal z bránky Kazachstanu Jeremejeva.

 

 

Jeho náhradníkovi Nurekovi vydržalo čisté konto len tri minúty, keď spoza bránky nahral presne na hokejku Kelemena a jeho chybu potrestal Kollár - 4:0. V 12. minúte pridal piaty gól Krivošík a v 15., dve sekundy po konci presilovky, upravil skóre na 6:0 Dlugoš, ktorý tečoval Balážovu strelu.

 

img

 

Aj úvod druhého dejstva bol v réžii slovenských reprezentantov. Strely Hrehorčáka a Ružičku síce skončili len na bránkovej konštrukcii, ale v 23. minúte bolo už predsa 7:0, keď sa strelou švihom presadil druhýkrát v zápase Kollár. V 28. minúte pridal po peknej presilovkovej akcii ôsmy zásah Roman a do bránky Kazachstanu sa vrátil opäť Jeremejev.

 

 

Potom prišli vylúčenia aj na slovenskej strane, čo Kazachstan využil na zníženie. Prvú tutovku Samata Danijara zlikvidoval Hlavaj, ale v 31. minúte bol už prikrátky na dorážku Gaťjatova pri hre 5 na 3 - 1:8. Kazachom sa ešte počas zápasu podarilo raz skórovať, no to bolo z ich strany už všetko.

 

 

Inkasovaný gól však Slovákov nezastavil a do konca stretnutia pridali ešte tri. Po zápase svietilo na tabuli jednoznačné skóre 11:2, ktorým si naši chlapci zabezpečili postup do štvrťfinále. V ňom sa stretnú s víťazom A - skupiny, ktorým bude buď Kanada, alebo Rusko.  

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies