Kazach Solariov dostal dvojročný dištanc za doping

NETKY.SK • 6 September 2013, 14:34 • 2 min
Kazach Solariov dostal dvojročný dištanc za doping

ZÜRICH - Hokejový krídelník Iľja Solariov z Kazachstanu mal počas turnaja A-skupiny I. divízie majstrovstiev sveta v Budapešti pozitívny dopingový test a disciplinárna komisia Medzinárodnej hokejovej federácie mu zastavila činnosť na dva roky.

slovakia

left justify in out

Tridsaťjedenročnému Kazachovi našli vo vzorke odovzdanej po zápase s domácim Maďarskom 17. apríla stopy po salbutamole. Solariov sa obhajoval, že táto látka bola súčasťou medikamentov na pomoc pri dýchaní a liečení astmy. Disciplinárnu komisiu však predloženými dôkazmi nepresvedčil o tom, že salbutamol nepoužíval na zvýšenie športovej výkonnosti.

Hokejista, ktorého do NHL draftovala Tampa Bay, nemôže až do 31. júla 2015 hrať žiadnu súťaž organizovanú IIHF alebo niektorou jej členskou federáciou. Solariov sa môže odvolať proti dištancu na Športový arbitrážny súd. V súčasnosti je hráčom tímu KHL Barys Astana.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies