Kazach Koreškov rád spomína na zápasy proti Slovákom

NETKY.SK • 26 August 2014, 13:11 • 2 min
Kazach Koreškov rád spomína na zápasy proti Slovákom

BRATISLAVA - Keď bola na ľade formácia s kazašskými hokejovými bratmi Koroškovovcami, musela sa mať obrana Slovenska vždy na pozore.

slovakia

left justify in out

Mladší Jevgenij hral proti výberu SR už na podujatí C-kategórie majstrovstiev sveta v Spišskej Novej Vsi a Poprade v roku 1994. "Na tento turnaj si rád spomínam. Vtedy sme so Slovenskom dosiahli remízu 0:0," pripomenul 44-ročný rodák z Usť-Kamenogorska.

 

Jevgenij Koreškov tiež bol v tíme Kazachstanu, ktorý na zimných olympijských hrách v japonskom Nagane 1998 vyhral nad Slovenskom 4:3 a postúpil do hlavnej fázy turnaja. Koreškov dal vtedy dokonca jeden z gólov. "Mal to byť náš predposledný zápas v Nagane, už sme mali kúpené aj letenky na cestu domov. Napokon sme ich museli prebukovať," spomínal s úsmevom Jevgenij Koreškov, ktorý ukončil kariéru v roku 2007. Bol tradičným centrom formácie s bratom Alexandrom a Andrejom Samochvalovom či Konstantinom Šafranovom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies