Kávu v novej kaviarni v Tokiu pripravuje a podáva robot

NETKY.SK • 2 Február 2018, 16:38 • 2 min
Kávu v novej kaviarni v Tokiu pripravuje a podáva robot

TOKIO - V Japonsku otvorili robotizovanú kaviareň. Zákazníci si v nej môžu vychutnávať prekvapkávanú kávu, pripravenú a naservírovanú robotom.

slovakia

left justify in out

Robot-barista menom Sawyer "nastúpil do práce" tento týždeň - objavil sa v kaviarni Henna Cafe v komerčnej a nákupnej štvrti Šibuja v centre japonskej metropoly Tokio. Názov predajne v japončine znamená "Čudná kaviareň".

 

Robot s jedným ramenom nasníma lístok zakúpený v predajnom automate, zákazníka privíta pozdravom a vyhlási, že urobí pohárik kávy, ktorá chutí lepšie než keby ju pripravil človek.

 

"Dáte si lahodnú kávu?" spýta sa robot-barista zdvorilo a dodá: "Urobím vám jednu lepšie než tunajší ľudia." Potom zomelie kávové zrná, naplní kávou filter a zaleje pohárik horúcou vodou - dokáže to naraz pre piatich zákazníkov. Pohárik filtrovanej, prekvapkávanej kávy stojí 320 jenov (asi 2,40 eura - vôbec nie drahé, pozn. red.) a príprava trvá niekoľko minút.

 

Sawyer vie narábať aj s prístrojom na prípravu šiestich ďalších horúcich nápojov vrátane capuccina, horúcej čokolády a zeleného čaju latte. Zákazníci, väčšinou mladí muži, si ho fotografujú smartfónmi, kým čakajú v rade.

 

Prevádzkovateľ kaviarne, cestovná kancelária H.I.S., tvrdí, že takýto robot môže zvýšiť produktivitu práce, pričom zákazníkov aj zabáva.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies