Kaviareň s nacistickými symbolmi vyvolala kontroverzie

NETKY.SK • 18 Júl 2013, 16:05 • 2 min
Kaviareň s nacistickými symbolmi vyvolala kontroverzie

BANDUNG - Úrady v centrálnej Indonézii sa plánujú opýtať majiteľa reštaurácie, prečo v najpočetnejšej moslimskej krajine otvoril kaviareň s nacistickými symbolmi.

slovakia

left justify in out

V kaviarni s názvom Soldatenkaffee sa nachádzajú pamätihodnosti z čias nacizmu v Nemecku vrátane vlajky s hákovým krížom a veľkého portrétu Adolfa Hitlera. Kaviareň sa nachádza v hlavnom meste provincie Západná Jáva Bandung a je otvorená od roku 2011. Nedávny článok, ktorý vyšiel v miestnych novinách, vyvolal nahnevané reakcie domácich aj cudzincov.
Námestník primátora Bandungu Ayi Vivananda uviedol, že vo štvrtok poslali list majiteľovi Henrymu Mulyanaovi, v ktorom ho žiadajú o stretnutie, počas ktorého by vysvetlil svoje motívy, ktoré ho viedli k otvoreniu takejto kaviarne. Predstavitelia mesta chcú zistiť, či ho k tomu neviedla rasistická nenávisť. Mulyana tvrdí, že chcel takto len prilákať zákazníkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona