Kavecká skritizovala Čislákové správanie, výpovede sestier budú pribúdať

NETKY.SK • 2 December 2015, 10:48 • 2 min
Kavecká skritizovala Čislákové správanie, výpovede sestier budú pribúdať

BRATISLAVA - Žiadna výpoveď sestier nebola stiahnutá, práve naopak, výpovede budú masívne pribúdať v najbližších dňoch. Vyhlásila to predsedníčka Odborového združenia sestier a pôrodných asistentiek (OZ SaPA) Monika Kavecká.

slovakia

left justify in out

"Je hanbou k akej úrovni komunikácie sa znížil minister zdravotníctva Čislák. Namiesto toho, aby sa venoval riešeniu situácie a snažil sa o dosiahnutie dohody, využíva čas na bezprecedentné zavádzanie verejnosti a zastrašovanie sestier cez médiá," zdôraznila šéfka odborov.


OZ SaPA, ako aj Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek rozhodne odmietajú tvrdenia, že sestry pod nátlakom podávajú výpovede. "Presný opak je pravdou. Máme desiatky upozornení z celého Slovenska zo strany sestier, že na nich manažmenty nemocníc vyvíjajú nátlak a zastrašujú ich, aby nepodávali výpovede," vysvetlila Kavecká.


Minister zdravotníctva Viliam Čislák v utorok na brífingu vyhlásil, že v každej nemocnici už evidujú späťvzatie výpovedí zdravotných sestier a pôrodných asistentiek. Nemocnice ponúknu sestrám právne poradenstvo, aby podľa ministra nemuseli platiť pokutu odborom za stiahnutie výpovede. Riaditelia nemocníc, v ktorých sestry podali výpovede, si trúfajú zabezpečiť zdravotnú starostlivosť od februára v plnom rozsahu, hoci aj pri odložení elektívnej starostlivosti, uviedol šéf rezortu. Minister opäť v utorok zdôraznil, aby sestry, pôrodné asistentky a všetci ostatní zdravotnícki pracovníci nepodľahli tlaku šéfky odborov Kaveckej, ktorá aktuálnu situáciu využíva na svoje politické ambície.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies