Káva sa nemusí iba piť, môže byť vaším pomocníkom v domácnosti

NETKY.SK • 26 Marec 2016, 15:41 • 2 min
Káva sa nemusí iba piť, môže byť vaším pomocníkom v domácnosti

BRATISLAVA - Vedeli ste, že kávu nemusíte len popíjať, ale možno ju využiť dosť dobre aj inak? Napríklad pre krásu, alebo v domácnosti? Ponúkame vám zopár tipov.

slovakia

left justify in out

PRE domácnosť:

Usadenina z čiernej kávy je výborná na hnojenie izbových kvetín, byliniek i zeleniny v kvetináči. Len dajte pozor na to, aby zvyšky usadeniny neboli zmiešané so zvyškami cukru.

 

Káva vám pomôže aj s riadom, usadeninou na špongii z neho krásne odstránite všetku mastnotu.

 

Taktiež môžete kávovou usadeninou eliminovať nežiaduce pachy v chladničke. Rovnako ako krieda, aj miska s kávovou usadeninou je zneutralizuje.

 

A keď nemáte po ruke nič iné na vyčistenie rúk od zápachu rybiny, cibule či cesnaku, aj tu si vystačíte s kávovou usadeninou.

 

Kávovou usadeninou zmiešanou s vodou možno krásne zafarbiť aj vajíčka pre veľkonočnú výzdobu a nádielku.

 

A ak máte tvorivého ducha, tak usadenina vo vode môže byť aj neobvyklým farbivom na látky (vankúšik, prestieranie, šálky, tričko). Farba časom vybledne.

 

PRE krásu:

Z kávovej usadeniny si môžete vyrobiť aj perfektný domáci kávový peeling. Postačí keď zmiešate med s usadeninou. Túto zmes môžete využiť nielen na tvár, krk a dekolt, ale aj na celé telo. Masáž krúživými pohybmi odstráni staré šupinky kože a prekrví pokožku.  

 

Káva je tiež skvelým bojovníkom proti celulitíde. Stačí pokožku natrieť zmesou medu, kávovej usadeniny a lyžičky mletej škorice, natretú kožu zakryť potravinovou fóliou a nechať všetko pôsobiť 20 - 30 minút. Potom zmyť.

 

Zmes medu a kávovej usadeniny môžete použiť aj na tmavé vlasy ako kávovú masku, nechať pôsobiť pol hodiny a potom dôkladne zmyť. Vďaka nej dostanú vlasy krásny lesk.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies