Kauzu strelca z Hodžovho námestia Petra S. opäť rieši nižší súd

NETKY.SK • 4 September 2014, 12:32 • 2 min
Kauzu strelca z Hodžovho námestia Petra S. opäť rieši nižší súd

BRATISLAVA - Kauza obžalovaného Petra S. ktorý v polovici januára minulého roka na Hodžovom námestí strieľal z expanznej pištole a bol uznaný v apríli 2013 vinným z prečinu výtržníctva, sa vrátila a opäť ju rieši Okresný súd (OS) Bratislava 1.

slovakia

left justify in out

OS Bratislava 1 predložil síce odvolanie obžalovaného voči rozsudku OS Bratislava 1 z druhej polovici apríla 2013 na odvolací Krajský súd v júli minulého roka. "Odvolací Krajský súd v Bratislave 10. októbra minulého roku však rozsudok OS Bratislava 1 zrušil a vec vrátil prvostupňovému súdu, aby ju opätovne prejednal a rozhodol, pričom nariadil znalecké dokazovanie k osobe obžalovaného a prikázal vyžiadať si spisy predchádzajúcich trestných konaní. Spis bol na OS Bratislava 1 doručený v decembri 2013. OS Bratislava 1 vo februári tohto roku vyzval procesné strany k vyjadreniu na ich návrhy na doplnenie dokazovania, ktoré boli doručované v priebehu prvého polroka. Aktuálne v auguste súd ustanovil znalca," odpovedal na otázku TASR hovorca KS Pavol Adamčiak.
      

OS Bratislava 1 na hlavnom pojednávaní 19. apríla 2013 uznal obžalovaného Petra S. vinným z prečinu výtržníctva a ako tresty mu uložil zákaz pobytu na území mesta Bratislava na jeden rok a prepadnutia zbrane, z ktorej strieľal. Rozsudok však nebol právoplatný, keďže obžalovaný sa voči rozhodnutiu súdu odvolal na KS.
      

Podľa súdu žiaden prejav občianskeho nesúhlasu nemôže prekročiť určité hranice. "Cítim sa nevinným a nemôžem akceptovať žiadne rozhodnutie o vine," reagoval na rozsudok Peter S. Podľa dozorujúceho prokurátora protestné zhromaždenie bolo v poriadku až do chvíle, keď obvinený vytiahol zbraň a začal strieľať. "Pochopte, že behať so zbraňou len tak a strieľať na verejnosti nie je správne. Vy ste mali ukončiť váš príhovor a rozísť sa," povedal prokurátor.
      

Podľa obžaloby Peter S. 19. januára na Hodžovom námestí približne sedemkrát vystrelil pred nedovoleným zhromaždením z expanznej pištole čiernej farby, nemeckej značky Walther. Okresný súd Bratislava 1 ho trestným rozkazom neskôr odsúdil na rovnaký trest ako na minuloročnom aprílovom procese. Voči trestnému rozkazu podal vtedy obvinený ihneď odpor.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies