Kauzu skrachovanej nebankovky Sporoinvest opäť odročili

NETKY.SK • 28 Máj 2014, 13:28 • 2 min
Kauzu skrachovanej nebankovky Sporoinvest opäť odročili

KOŠICE - Ani dnes na Okresnom súde Košice I sa nekonalo pojednávanie v kauze tunelovania skrachovanej nebankovej inštitúcie Sporoinvest, v ktorej je obžalovaný hráč hudobnej skupiny Elán Ľubomír H.

slovakia

left justify in out

Do pojednávacej miestnosti v ohlásenom termíne neprišiel nik – ani sudca. Ako v odpovedi na otázku agentúry SITA uviedla hovorkyňa košických súdov Marcela Gálová, sudca pojednávanie odročil na september. Podľa Gálovej pojednávanie sudca musel odročiť, pretože na dnes predvolaní svedkovia neprišli, lebo pracujú v zahraničí. Vrátiť sa majú až v auguste.

Kauza Sporoinvestu sa ťahá už druhý rok, keď súd začal trestné konanie voči obžalovanému Ľubomírovi H. Prokuratúra ho obžalovala z trestných činov poškodzovania veriteľa a marenia konkurzného konania. 

 

Krachujúcu spoločnosť Sporoinvest prevzal Ľubomír H. v roku 2002 a začal vystupovať voči veriteľom ako vlastník. Ako uvádza obžaloba, neskôr začal predávať majetok spoločnosti Sporoinvest za takmer pol milióna eur. Peniaze z predaja neodvádzal do pokladnice spoločnosti, ale použil na iné účely. Tým zmaril uspokojenie vyše 9 000 veriteľov. Obžalovaný pred súdom tvrdí, že je nevinný.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies