Kauzu obvinenej Hedvigy Malinovej preskúma iný prokurátor

NETKY.SK • 22 August 2013, 13:09 • 2 min
Kauzu obvinenej Hedvigy Malinovej preskúma iný prokurátor

BRATISLAVA - Námestník generálneho prokurátora pre trestný úsek Peter Šufliarsky vydal písomný pokyn, aby trestná vec obvinenej Hedvigy Žákovej-Malinovej bola preskúmaná iným prokurátorom, než ktorý vykonáva aktuálne dozor.

slovakia

left justify in out

TASR o tom dnes informovala hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Jana Tökölyová. Určený prokurátor pripraví skutkovo-právnu analýzu veci. Pokyn námestníka Šufliarskeho bol vydaný za účelom posúdenia zákonnosti a rýchlosti prípravného konania. Po preskúmaní trestnej veci a oboznámení sa s jej analýzou, rozhodne vedenie Generálnej prokuratúry SR o ďalšom postupe.

Pokyn námestníka Šufliarskeho bol vydaný za účelom posúdenia zákonnosti a rýchlosti prípravného konania. Po preskúmaní trestnej veci a oboznámení sa s jej analýzou, rozhodne vedenie Generálnej prokuratúry SR o ďalšom postupe.

Kauza vznikla po tom, čo 25. augusta 2006 dvaja holohlaví mladíci údajne prepadli v Nitre vtedy 23-ročnú Hedvigu Malinovú, surovo ju dokopali, okradli a na tričko napísali protimaďarské heslá. Študentka neskôr udala, že sa tak stalo, keď išla na skúšku na Fakultu stredoeurópskych štúdií Univerzity Konštantína Filozofa a do mobilu hovorila po maďarsky. Polícia vyšetrovanie útoku ukončila 11. septembra 2006 so záverom, že skutok sa nestal.

Od 14. mája 2007 je stíhaná pre krivú výpoveď a krivú prísahu. Polícia a prokuratúra trvali na tom, že si útok vymyslela. Prípad podozrenia z jej krivej výpovede je stále na GP SR aj pre znalecký posudok dekana Lekárskej fakulty Univerzity Komenského Jána Labaša, ktorý spochybňoval, že Hedvigu Žákovú-Malinovú vôbec napadli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies