Kauzu MH Development chce vyšetrovateľ uzavrieť v auguste

NETKY.SK • 2 August 2015, 12:24 • 2 min
Kauzu MH Development chce vyšetrovateľ uzavrieť v auguste

BRATISLAVA - Kauzu MH Development by mohol vyšetrovateľ uzavrieť do konca augusta. Hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka informoval agentúru SITA, že vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry v danom trestnom konaní vyhodnocuje doposiaľ získané dôkazy.

slovakia

left justify in out

Po vykonaní analýzy zadovážených dôkazov vydá v predmetnej veci rozhodnutie, predpokladáme že to bude do konca augusta, dodal.


Bývalý konateľ štátnej obchodnej spoločnosti MH Development Ladislav K. sa dostal do problémov pre pokuty od výboru pre nezlučiteľnosť funkcií, ktoré si nechal preplatiť zo štátneho, ako aj pre prenájom auta, ktorý uzavrel s vlastnou firmou. Na celú kauzu minulý rok na jeseň upozornil nezaradený poslanec a podpredseda strany Sieť Miroslav Beblavý. Ladislav K. skončil na čele MH Development a minister hospodárstva vymenil po prepuknutí kauzy aj členov dozornej rady spoločnosti. V novembri minulého roka polícia Ladislava K. obvinila z prečinu porušovania povinností pri správe cudzieho majetku. Následne na základe sťažnosti obvineného v decembri prokurátor zrušil uznesenie o obvinení. Vznesené obvinenie bolo podľa prokurátora predčasne vydané, bez náležitého objasnenia všetkých skutkových okolností. Vyšetrovateľ tak musel začať konať na základe pokynov prokurátora a znovu rozhodnúť.


Po tejto kauze sa rozhodol rezort hospodárstva firmu MH Development zrušiť, zlúčil ju s firmou MH Invest.
Minister vnútra Robert Kaliňák v decembri zdôraznil, že podľa jeho názoru prípad bývalého konateľa obchodnej spoločnosti MH Development Ladislava K. nepôjde do stratena. "Myslíme si, že došlo k naplneniu skutkovej podstaty trestného činu,“ zdôraznil vtedy minister.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies