Kauzou švajčiarskych účtov HSBC sa zaoberá Daňová kobra

NETKY.SK • 12 Február 2015, 19:10 • 2 min
Kauzou švajčiarskych účtov HSBC sa zaoberá Daňová kobra

BRATISLAVA - Prípadom podozrivých účtov švajčiarskej pobočky anglickej banky HSBC napojených na Slovensko, takzvanou kauzou Swiss Leaks, sa vzhľadom na jej závažnosť bude zaoberať Daňová kobra. Teda spoločná jednotka zložená zo zástupcov polície, generálnej prokuratúry a finančnej správy.

slovakia

left justify in out

"Prezident finančnej správy František Imrecze požiadal generálneho riaditeľa Generálneho riaditeľstva verejných financií Francúzska o poskytnutie zoznamu slovenských klientov HSBC banky, ktorí sú spojení s praním špinavých peňazí," informovala ďalej hovorkyňa daniarov Patrícia Macíková.
     

Ako už informovala polícia, finančná spravodajská jednotka slovenskej Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) kontaktovala partnerskú jednotku vo Švajčiarsku. "Oslovili sme s obdobnou žiadosťou aj partnerskú jednotku v Anglicku a využili sme na získanie informácií tiež policajného pridelenca vo Veľkej Británii," priblížil hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka. Polícia súčasne koordinuje postup so spravodajskou jednotkou v Českej republike.
     

Medzinárodné konzorciom investigatívnych novinárov (ICIJ) pred pár dňami zverejnilo informácie, podľa ktorých HSBC Private Bank vo Švajčiarku v minulosti prijala vklady z celého sveta vo výške 102 miliárd amerických dolárov (90 miliárd eur). Aktívne pritom pomáhala svojim klientom vyhnúť sa daňovej povinnosti. Na Slovensko bolo prepojených 147 účtov, na ktorých bolo uložených spolu 48,7 milióna amerických dolárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies