Kauza vraždy Miroslava Sýkoru stále pokračuje

NETKY.SK • 29 Január 2017, 09:50 • 2 min
Kauza vraždy Miroslava Sýkoru stále pokračuje

BRATISLAVA - Pred senátom Okresného súdu Bratislava 1 pokračuje od utorka 31. januára proces v prípade vraždy zakladateľa bratislavskej skupiny sýkorovcov Miroslava Sýkoru spred takmer 20 rokov.

slovakia

left justify in out

Naposledy sa v druhej polovici októbra minulého roku na pojednávanie nedostavil predvolaný svedok. Súd neakceptoval jeho doručené písomné ospravedlnenie a uložil mu poriadkovú pokutu 300 eur. Na utorkové hlavné pojednávanie súd požiadal políciu o jeho predvedenie.

 

Z vraždy Miroslava Sýkoru obžaloval prokurátor Mareka L., Richarda B., prezývaného Kofola, Milana M. a Ľuboša F. Posledný menovaný obžalovaný je považovaný za šéfa podsvetia Nitry. V súčasnosti čelí odvolaciemu konaniu na Najvyššom súde SR a v minulosti bol za inú trestnú činnosť právoplatne odsúdený Krajským súdom v Nitre.

 

Sýkoru mali zavraždiť vo februári 1997 na parkovisku hotela Holiday Inn na Bajkalskej ulici v Bratislave. Podľa obžaloby prišiel Sýkora k hotelu na vozidle Audi A 100 spolu s jedným ochrankárom. Keď vystúpili z auta, ochrankára zasiahli do chrbta streľbou zo samopalu.

 

Samotného Sýkoru najprv zasiahli troma ranami do nohy, po čom spadol na zem. Sýkora sa však snažil brániť svojou zbraňou značky Smith & Wesson. Útočníci ho vzápätí dorazili streľbou zo samopalu, pričom mu podľa obžaloby výstrelmi spôsobili 13 poranení hlavy a hrudníka.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies