Kauza vraždy expolicajta sa neposunula, obžalovaný dovolenkuje

NETKY.SK • 26 Február 2016, 10:50 • 2 min
Kauza vraždy expolicajta sa neposunula, obžalovaný dovolenkuje

BRATISLAVA - V kauze vraždy expolicajta v bratislavskej Vrakuni z roku 2009 sa dnes na Okresnom súde Bratislava I nepojednávalo.

slovakia

left justify in out

Nedostavil sa totiž obžalovaný Matej H., ktorý nemal vykázané doručenie predvolania a neposkytol súhlas na konanie v jeho neprítomnosti. Ako predsedu senátu informoval jeho obhajca, momentálne sa obžalovaný zdržuje na dovolenke mimo územia Slovenska. Plánovaný výsluch dvoch svedkov, ktorý prvostupňovému súdu nariadil krajský súd, tak odročili na piateho apríla.

 

V kauze vraždy expolicajta Vladimíra Krišku z Vianoc 2009 krajský súd v auguste 2014 zrušil pôvodný rozsudok Okresného súdu Bratislava I a nariadil súdu vykonať ďalšie dôkazy. Prvostupňový súd uznal v decembri 2013 Mateja H. vinným z vraždy a poslal ho do väzenia na 15 rokov. Odvolací súd však nariadil, aby na okresnom súde opätovne vypočuli niektorých svedkov a preverili isté skutočnosti o mieste činu. Súd sa mal napríklad zaoberať aj tým, prečo mal poškodený expolicajt pri sebe veľký obnos peňazí.

 

Incident sa stal na toalete v jednom z podnikov v bratislavskej Vrakuni v noci z 25. na 26. decembra 2009. Bezpečnostná kamera v podniku zaznamenala pád expolicajta na zem, ale samotný konflikt s útočníkom tam nevidno. Na záberoch je však zachytený príchod trojice ľudí na WC – medzi nimi aj Mateja H. Okrem neho tam bola jeho údajná priateľka a muž, s ktorým bol v tú noc v podniku. Trojica opustila toalety a krátko na to tam padol k zemi dvakrát bodnutý expolicajt. Obžalovaný Matej H. po odchode z toalety odišiel z podniku. Potom bol 11 mesiacov v zahraničí, na Slovensku po ňom vyhlásili pátranie. Prihlásil sa až v novembri 2010, súd ho do väzby nevzal.

 

Zavraždený Vladimír Kriška žil niekoľko rokov v Austrálii a na Vianoce v roku 2009 prišiel spolu s partnerkou na Slovensko ukázať dcéru starým rodičom. Na Slovensku v minulosti pracoval ako kukláč, neskôr bol ochrankárom ústavných činiteľov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies