Kauza Sokol sa skončila: Stratené milióny sa našli

NETKY.SK • 22 Január 2016, 15:37 • 2 min
Kauza Sokol sa skončila: Stratené milióny sa našli

BRATISLAVA - Polícia zastavila trestné stíhanie v kauze bývalého trnavského arcibiskupa Jána Sokola.

slovakia

left justify in out

V prípade išlo o chýbajúce peniaze v trnavskej arcidiecéze. Informoval o tom spravodajský portál Aktuality.sk.

 

Polícia trestné stíhanie pre zločin skresľovania údajov hospodárskej a obchodnej evidencie zastavila koncom minulého roka s odôvodnením, že skutok sa nestal. Znalecký posudok mal preukázať, že peniaze nezmizli, ale boli nesprávne zaúčtované.

 

Po príchode Róberta Bezáka na arcibiskupský úrad v Trnave, kde pôsobil ako nástupca Jána Sokola, začal skúmať aj finančné náležitosti. Hospodárenie arcidiecézy preveril v tom čase aj finančný audit, z ktorého malo vyplynúť, že nie je jasné, akým spôsobom bolo použitých niekoľko desiatok miliónov korún.

 

Po skončení auditu v roku 2012 prišlo na rad aj trestné oznámenie na políciu. Polícia začala stíhanie pre zločin skresľovania údajov hospodárskej a obchodnej evidencie.

 

Teraz je však kauze Sokola koniec. Koncom minulého roka polícia totiť stíhanie zastavila a to s odôvodnením, že skutok sa nestal.  Pre portál Aktuality.sk potvrdili dva zdroje z polície, že znalecký posudok, ktorý trval dva roky, mal preukázať, že peniaze nezmizli, len boli nesprávne zaúčtované. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona