Kauza Skripaľ: "Hneď bude jasné, že v Rusku to nevarili," hovorí vývojár jedu "novičok"

NETKY.SK • 20 Marec 2018, 21:14 • 2 min
Kauza Skripaľ: "Hneď bude jasné, že v Rusku to nevarili," hovorí vývojár jedu "novičok"

MOSKVA - "Hneď bude jasné, že v Rusku to nevarili," hovorí vývojár jedu "novičok" o tom, prečo Londýn ešte nedal Moskve vzorku jedu.

slovakia

left justify in out

Veľká Británia nechce poskytnúť Ruskej federácii vzorku látky, ktorou bol otrávený bývalý plukovník GRU Sergej Skripaľ, pretože sa dá okamžite zistiť, že nebola vyrobená v Rusku.

 

O tom vyhlásil v rozhovore pre RIA Novosti jeden z vývojárov systému chemických zbraní "novičok", ku ktorej Briti prirovnávajú látku A234, Leonid Rink. 

 

"Prečo Briti nedajú vzorku Moskve? Pretože, ako by sa experti nesnažili, technológia sa bude vždy trochu líšiť. Toto je druh "rukopisu". Okamžite sa ukáže, že to nie je ruská technológia," povedal Rink.

     

Podľa jeho slov, tí, ktorí syntetizovali látku, ktorou bol otrávený Skripaľ, nemohli poznať zloženie mnohých jeho komponentov.
"A preto, vzorka jedovatej látky zo Salisbury je ako odtlačok prsta pre kriminalistu. Okamžite sa dá povedať, že to nepripravili v Rusku," zdôraznil Rink.
 

4. marca v anglickom Salisbury, bol otrávený bývalý plukovník GRU Sergej Skripaľ, ktorý pracoval pre britské tajné služby a jeho dcéra Júlia. Britská strana tvrdí, že na otravách látkou A234, sa podieľa Rusko. Rusko kategoricky popiera svoju účasť na otravách a žiada dôkazy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies