Kauza s makmi dostala Írov pred disciplinárku FIFA

NETKY.SK • 4 November 2016, 14:44 • 2 min
Kauza s makmi dostala Írov pred disciplinárku FIFA

ZÜRICH - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) začala disciplinárne konanie voči Írsku za nepovolený symbol na dresoch reprezentácie v marcovom medzištátnom prípravnom zápase so Švajčiarskom.

slovakia

left justify in out

Hráči domáceho výberu nastúpili 25. marca v Dubline s nášivkami pripomínajúcimi výročie Veľkonočného povstania proti britskej nadvláde z roku 1916.


FIFA začala vo veci konať aj v kontexte zamietnutej žiadosti Anglicka a Škótska o povolenie odohrať novembrový vzájomný zápas v "slovenskej" F-skupine európskej časti kvalifikácie o postup majstrovstiev sveta 2018 vo Wembley s čiernymi páskami a červenými makmi na rukávoch. Aj v tomto prípade ide o hold minulosti, konkrétne vojakom z I. svetovej vojny. FIFA trvá na tom, že by tým porušili pravidlo o zákaze politických, náboženských, osobných či obchodných odkazov na oficiálnom futbalovom výstroji.


Íri v rámci prípravy na majstrovstvá Európy zdolali Švajčiarov 1:0.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona