Kauza s kupovaním hlasov neskončila, Theo Zwanziger osočil šéfa nemeckého zväzu z klamstva

NETKY.SK • 23 Október 2015, 16:34 • 2 min
Kauza s kupovaním hlasov neskončila, Theo Zwanziger osočil šéfa nemeckého zväzu z klamstva

FRANKFURT NAD MOHANOM - Rozruch okolo údajného tajného fondu Nemeckého futbalového zväzu (DFB) na kupovanie hlasov za podporu kandidatúry na usporiadanie majstrovstiev sveta v roku 2006 neutícha.

slovakia

left justify in out

Najnovšie k nemu prispel bývalý prezident zväzu Theo Zwanziger, ktorý pre Der Spiegel uviedol, že jeho nástupca Wolfgang Niersbach musel o 10,3 miliónoch švajčiarskych frankov vedieť "najmenej od roku 2005". Niersbach vo štvrtok dôrazne poprel kupovanie hlasov a trval na tom, že nemecká kandidatúra vyhrala čestným spôsobom. Podozrivá platba DFB na účet FIFA v hodnote 6,7 milióna eur sa podľa neho uskutočnila až dva roky po pridelení šampionátu Nemecku a vyplývala z dohody medzi šéfom organizačného výboru Francom Beckenbauerom a prezidentom FIFA Seppom Blatterom z januára 2002.

 

Niersbach sa o nej vraj dozvedel až v utorok na návšteve v Beckenbaurerovej rakúskej rezidencii. Podľa informácií, ktoré zverejnil Der Spiegel, mali Nemci vyčlenené peniaze na kúpenie hlasov štyroch ázijských členov výkonného výboru Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA). "Vidím to tak, že Niersbach klame," povedal Zwanziger a pochybnosti o Niersbachových výrokoch vyjadril aj Blatterov hovorca Klaus Stöhlker. Niersbach nahradil Zwanzigera na čele DFB v marci 2012, dovtedy bol generálnym sekretárom zväzu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies