Kauza Osrblie padnú obvinenia?

NETKY.SK • 14 September 2011, 16:48 • 2 min
Kauza Osrblie padnú obvinenia?

Kauza Osrblie padnú obvinenia?

slovakia

left justify in out

img

Predstavitelia opozičného Smeru-SD chystajú podnet na prokuratúru pre podozrenie z trestného činu marenia vyšetrovania v súvislosti s kauzou dotácie pre biatlonový štadión v Osrblí. Na pôde NR SR to dnes avizoval poslanec Smeru-SD Martin Glváč.
Sociálnym demokratom sa nepáči postup premiérky Ivety Radičovej (SDKÚ-DS) a ministra vnútra Daniela Lipšica (KDH), ktorý svoju nadriadenú vo vláde SR informoval o priebehu vyšetrovania, ako aj o skutočnosti, že medzi podozrivými je aj jej poradca. Premiérka na to podľa Glváča reagovala slovami "obviňujte, obviňujte, zatýkajte".
Predseda Smeru-SD Robert Fico sa pýtal, čo má čo byť premiérka informovaná vyšetrovateľmi o priebehu vyšetrovania, keď mala byť vypočutá ako svedkyňa. "Keď má byť niekto vypočutý ako svedok, nemá čo chodiť ani minister vnútra ani vyšetrovatelia ani nikto a dávať jej informácie, čo sa deje," upozornil.
Fico zopakoval, že korupcia ešte nikdy nebola priamo v kancelárii predsedu vlády. "Musela o kauze vedieť a možno z nej mala aj profit. A môže podávať toľko civilných žalôb, koľko len chce," uzavrel.

zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona