Kauza Očistec pokročila! Lipšic upozornil, že prokurátor podal obžalobu na 11 osôb

NETKY.SK • 21 December 2021, 15:44 • 2 min
Kauza Očistec pokročila! Lipšic upozornil, že prokurátor podal obžalobu na 11 osôb

BRATISLAVA - Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic upozornil, že prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal v pondelok 20. 12. na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) obžalobu na 11 obvinených osôb z celkovo 20 skutkov v kauze Očistec.

slovakia

left justify in out

img

 

„Rozsah obžaloby je 181 strán, vyšetrovací spis obsahuje 46 zväzkov, celkovo vyše 18 500 strán. Možno ešte dodať, že trestné veci viacerých obvinených boli vylúčené na samostatné trestné konanie," spresnil ÚŠP. Skutky sú kvalifikované ako zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, korupčné trestné činy, trestný čin zneužívanie právomoci verejného činiteľa a ďalšie.

 

 

„Dňa 20. 12. 2021 podal prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry GP SR na Špecializovaný trestný súd obžalobu v  kauze  Očistec. Obžaloba bola podaná na 11 obvinených osôb, a to celkovo pre 20 skutkov. Skutky boli právne kvalifikované ako zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny podľa § 296 Trestného zákona, korupčné trestné činy, trestný čin zneužívanie právomoci verejného činiteľa podľa § 326 Trestného zákona a ďalšie. Možno pripomenúť, že vyšetrovanie v tak skutkovo a právne náročnom prípade trvalo približne jeden rok, a preto je potrebné oceniť prácu vyšetrovateľov NAKA," napísal Lipšic.

 

Prečítajte si: Ukončili vyšetrovanie v kauze Očistec!

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies