Kauza nákup CT prístroja: Riaditeľka piešťanskej nemocnice vo funkcii zostala!

NETKY.SK • 5 November 2014, 11:20 • 2 min
Kauza nákup CT prístroja: Riaditeľka piešťanskej nemocnice vo funkcii zostala!

BRATISLAVA - Rezignáciou ministerky zdravotníctva Zuzany Zvolenskej a odvolaním nominantov Smeru-SD z nemocnice v Piešťanoch sa kauza nákupu CT prístroja nekončí.

slovakia

left justify in out

V nemocnici v Piešťanoch riaditeľka vo funkcii zostala, konštatuje denník SME. Riaditeľka Mária Domčeková predražené CT za 1,6 milióna eur kupovala od firmy Medical Group.

 

Do funkcie ju zvolila dozorná rada. Na otázku či sa vzdá funkcie, Domčeková neodpovedala a bráni sa tým, že ako riaditeľka nemocnice nemá kompetencie zrušiť už ukončené verejné obstarávanie. Generálny prokurátor Jaromír Čižnár rozhodol, že prípad prešetria.

 

Tender dala prešetriť aj odchádzajúca ministerka zdravotníctva. Podnet dala na Najvyšší kontrolný úrad SR aj na Úrad pre verejné obstarávanie. Úrad však tvrdí, že zatiaľ nič nedostal.

 

Piešťanská nemocnica Alexandra Wintera chcela v roku 2012 kúpiť CT prístroj za vyše milión eur, no k obchodu napokon nedošlo. Denník Sme a televízia Markíza informovali, že po tom, čo kontrolu nad nemocnicou prebrala vládna strana, vedenie tender z roku 2012 zrušilo a vyhlásilo novú súťaž na lepší a drahší prístroj. Ten má po novom dodať košická spoločnosť Medical Group SK za takmer 1,6 milióna eur, ktorú k Smeru-SD viaže meno predsedu parlamentu Pavla Pašku, ktorý v nej pôsobil. Paška v reakcii vyhlásil, že so spomínanou firmou nemá nič spoločné. "Svoje podnikateľské aktivity som ako minoritný akcionár ukončil takmer pred trinástimi rokmi. Bolo to v roku 2002, ešte predtým, ako som sa vôbec stal poslancom NR SR. Stačí sa korektne pozrieť do obchodného registra," reagoval predseda NR SR.

 

Predsedníčkou dozornej rady sa podľa Sme stala Renáta Zmajkovičová, ktorá si do tohto orgánu zobrala aj svoju poslaneckú asistentku Adrianu Herdovú. Ministerstvo zdravotníctva do dozornej rady nemocnice nominovalo aj Michala Straku, známeho pod raperským menom Ego. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona